diumenge, 29 de desembre del 2013

BODEGA SA VINYA



http://www.bodegasavinya.com/catalog/index.php?language=es&osCsid=6dda745c8b2062c43b0a6e9ad080b0d6

TERRA DE VINS VINOTECA


http://www.terradevins.es/index.php?idioma=ca




LA VINOTECA DE PALMA DE MALLORCA


http://lavinoteca.info/

MAS MARTINET BRU





Color cirera amb vòrtex morats. Posseeix intensos aromes de fruita madura, principalment fruita vermella, sensacions especiades, herbes aromàtiques i una mineralitat patent. En boca té un atac intens, amb ferms records a fruita vermella madura i espècies dolces que aconsegueixen ressaltar la fruitositat. Els seus ferms i estables tanins juntament amb el seu llarg postgust ens deixen com a resultat un vi excel · lent.

http://www.masmartinet.com/




SAINT-JOSEPH (CELLIER SAINT JANE)







Picota amb centelleigs violacis. El nas és intens, madur però fresc, destaquen les denses notes de violetes imperials, hi ha força matisos especiats, alguns torrats i una mica de fruita negra en salaó. Bona definició i notable profunditat. En boca bon atac, amb una trama lleugera, tanins molt fins, polits i ben integrats, d'acidesa. Amb bons amargs i bastant persistència.

http://www.rhone-wines.com/en/appellation/saint-joseph 

http://www.cellierst-jean.com/index_fichiers/Page657.htm 


dimarts, 24 de desembre del 2013

LAS PIZARRAS DEL JALÓN


Color vermell picota de capa alta. És bastant floral (violetes), flor de taronger, espècies i herba tallada. Sabor a cirera madura que omple la boca, molt bon cos i estructura, amb tanins molt equilibrat i postgust agradable.


http://www.castillodemaluenda.com/

SA BASSETA

Vermell robí amb rivets granats. De capa Mitjana. Vi molt nítid i transparent. Aromes a fruites madures i lleugeres combinades amb notes anisades i balsàmiques. És un vi càlid, amb una entrada lleugera en boca i fàcil de beure.

http://www.bodegasangel.com/ 





BLUME

Presenta un atractiu color verdós amb reflex acerat. En nas, destaquen aromes intenses de tipus floral i fruites tropicals, gràcies a l'acoblament de les varietats Verdejo i Viura, mentre que és fresc amb sensació de fruites i notes exòtiques al final de la boca.

www.felixsolisavantis.com 




dimarts, 17 de desembre del 2013

GRAN ROBLE RESERVA MASET DEL LLEÓ

Vi de color picota fosc, d’aroma elegant i envoltant, amb notes de criança com el roure i els torrats que es complementen perfectament amb la fruita madura i el gerd. En boca els seus tanins són madurs i expressius.



http://www.maset.com

MERLOT FOC RESERVA MASET DEL LLEÓ

Color vermell cirera picota amb reflexos a teula. Desenvolupa un complex i intens ventall d’aromes procedents de la criança en bóta que recorda la fruita madura i fins i tot la confitura. En boca té un sabor intens i complex, de paladar ampli i d’excel•lents tanins.



http://www.maset.com

CABERNET SAUVIGNON RESERVA MASET DEL LLEÓ


És un vi de pigment fosc, molt afruitat, amb notes de vainilla i cafè. En boca, mostra molt bona estructura i és lleugerament vellutat.

http://www.maset.com


DONZELL BLANC MASET DEL LLEÓ






Cristal·lí amb tons grocs pàl·lids i reflexos verdosos. En nas és aromàtic i fresc amb fines aromes fruitals. En boca és fresc, sec i lleugerament espurnejant. Cal prendre’l molt fred.

http://www.maset.com



dijous, 12 de desembre del 2013

MONTE HARO PATERNINA


Cirera amb rivets violacis. Molt expressiu en nas. Fruits vermells, notes cremoses i regalèssia. Carnós, gran estructura i molt persistent.

http://www.paternina.com/home/default.php

dissabte, 30 de novembre del 2013

FANTINI FARNESE MONTEPULCIANO D'ABRUZZO





De color vermell robí amb reflexos granats. L'aroma és intens, persistent, afruitat (fruites vermelles, cirera i pruna) amb notes de vainilla. És un vi amb cos, tànnic i ben equilibrat, intens i persistent, a punt per ser begut immediatament.

http://www.farnesevini.it/




divendres, 29 de novembre del 2013

VERNACCIA DI SAN GIMIGNANO CORTE ALLE MURA


Color translúcid. Olors típiques de la Vernaccia, delicades notes de pomes i peres. Té  una bona acidesa, amargor al final i s'hi masteguen ametlles. El vi és molt bàsic, però net i saborós.

http://www.chiantigeografico.it/ 


A PÈL DE LOXAREL

Color: rosa pàl·lid amb tonalitats de pell de ceba.

Nas: roses vermelles, molt perfumat, floral, delicat i elegant.

Boca: cremós, fresc, post-gust llarg. Amb molta personalitat i identitat.


http://vins.loxarel.com/celler.aspx 




LOS CIPRESES DE USALDÓN





Color: Granat atractiu, capa mitjana, bonica llàgrima. 
En nas: Molt fruitós, fruita vermella, espècies, toc de jacaranda, mels, regalèssia, flors assecades, garriga, flor de xiprer, ginebre, herbes seques, definit i elegant. 
Sabor: De taní fresc i elegant, notes herbàcies de rapa, maduixes i gerds madurs. Equilibri acidesa-alcohol, fons mineral de pedres llescades.

http://bodegasbernabenavarro.com/wp/





divendres, 22 de novembre del 2013

FAVA PARADA


Ingredients per a 6 persones:
  • 300 g de faves seques pelades
  • 1 ceba
  • 3 tomàtigues de ramellet
  • 150 g de pastanagó
  • 100 g de carabassa
  • 150 g de carabassó
  • 50g de mongetes tendres amples
  • 5 fulles d’herba-sana
  • sal
  • oli d’oliva verge
Preparació:
Posau les faves en remull amb aigua la nit abans.
L’endemà, colau-les i posau-les a bullir dins una olla amb aigua freda. Mentre comencen a bullir, preparau les verdures. Ratllau les tomàtigues. Pelau la ceba i tallau-la a la juliana. Pelau la carabassa, el carabassó i les pastanagues i tallau-les a trossos regulars. Abocau totes les verdures dins l’olla de les faves.  Afegiu-hi sal.
Feis bullir el conjunt durant aproximadament 1 h, o fins que les faves siguin ben tendres. Uns minuts abans d’apagar el foc, incorporau-hi les fulles d’herba-sana. Comprovau el punt de sal. Afegiu-hi un raig generós d’oli d’oliva i triturau-ho.

Recepta basada en una del bloc: Bojos per la cuina. S'ha de dir què és una versió vegetariana, podeu trobar més informació sobre altres receptes als següent enllaç:

http://www.gastroteca.cat/ca/fitxa-receptes/fava-parada/

http://www.bojosperlacuina.com/seccions/receptes/fava-parada/


SAINT-EMILION GRAND CRU

Profund color tintat porpra amb aromes a móres pansides, pruna i a terra de sotabosc, amb tocs de vainilla i brioix torrat. Els sabors del vi són densos i encriptats. S'ha de prendre en paciència aquest vi i ens revelarà a poc a poc la seva esplendor.



CHABLIS





Vista: Groc palla brillant
Nas: Aromes fruiters i amb notes cítriques sobretot a llimona
Boca: Vellutat,llarg i amb notes minerals

http://www.chablis-wines.com/




dissabte, 16 de novembre del 2013

BRUTUS


Un vi mallorquí que marca la diferència, vi de producció ecològica elaborat per les bodegues Ribas per a la marca Camper, fet amb un 50% de sirà i la mateixa proporció amb la recuperada varietat autòctona gorgollassa.
F. visual: color cirera amb tocs violetes amb el menisc cardenalici. Glicèric, net i brillant. Encara tinta la copa un poc. Llàgrima abundant.
F. olfactiva: aromes molt subtils. Fruita madura vermella. Torrefactes, pa torrat. Garrova. Caixa de puros. Làctis. Nas complex. Al cap de 1 hora encara manté aromes subtils molt agradables.
F. gustativa: entrada elegant, bona acidesa, pas ampulós. Retrogust a fruita madura, llarg i viu.

http://bodegaribas.com/ca/



dissabte, 9 de novembre del 2013

VIÑASOL

S’aprecien exquisides notes de fruita, exaltades per fins matisos especiats. Paladar suau, amb estructura àcida i fina, ampul·lós i equilibrat. Destaquen les notes afruitades (poma verda i pinya madura) que es prolonguen en un fons d’espècies (fonoll) molt agradable.

http://www.torres.es/wps/portal/web/inicio/home/!ut/p/c5/04_SB8K8xLLM9MSSzPy8xBz9CP0os3gTlyBfJydDRwN_S1dDA08Ts9BQXy9_YwtXI6B8pFm8AQ7gaEBT3eEg1-JUYWBhApHHY76fR35uqn5BbmiEQZaJIgClIS06/dl3/d3/L0lDUmlTUSEhL3dHa0FKRnNBL1lCUmZ3QSEhL2Nh/?WCM_GLOBAL_CONTEXT=




CHIANTI CORTE ALLE MURA



Vi amb un color robí amb rivets picota foscos i una capa mitjana-baixa.
Al nas una intensitat mitjana, aromes de fruita vermella encara que de seguida apareixen tocs vegetals i cuir.
En boca és lleuger, suau, amb poca estructura, acidesa baixa, curt i lleugera amargor final.


dimecres, 6 de novembre del 2013

AZPILICUETA

De color vermell cirera, de bona intensitat, net i brillant. Perfumat en nas, destacant la fruita sobre un fons torrat de fusta. En boca lleus tocs de vainilla, coco i espècies.

http://www.azpilicueta.com/inicio


FUSCO





Vi jove i fresc de color cirera, aroma intens i nets records a fruites del bosc com gerds i móra i punts de mineralitat, de marcada tipicitat varietal. En boca és fresc, rodó i untuós.

http://www.bodegasalbamar.com/



PAGO DE VALDONEJE


Color vermell picota intens. Aroma molt fi amb notes a fruites i a minerals molt fresques. Ben definit i directe amb pas en boca, de gran qualitat. Amb cos, equilibrat i vigorós.


http://www.vinosvaltuille.com/

divendres, 1 de novembre del 2013

QUEST (CASTELL D'ENCUS)






A la vista - Roig cirera picota
Al nas - Complex i intens amb certs aspectes florals, notes de fruits negres (móra) i  farigola  amb lleugers matisos de vainilla
A la boca - Entrada sedosa amb nervi. Final de fruites fresques i notes especiades (clau i pebre)
Post gust - Intens, marcada acidesa i llarg

http://encuscat.weebly.com/




PASIÓN DE BOBAL

TastColor vermell picota de capa alta i rivet violaci . Nas ambbona fruita vermella i negra com les maduixes , gerds , cassismolt ben portada per un acompanyament de cremosos i lleugerstorrats de la bóta , algun toc especiat i una mica de regalèssia .Pas en boca molt saborós , fruitós , de tanins esfèrics , bonaacidesa i lleugers tocs de vainilla , fum i torrats . Un vi ambarpa dins el seu equilibri .


http://pasiondebobal.com/

OLA K ASE


A la vista es presenta color groc palla pàl·lid, en nas destaquen les notes fruitals i sobretot les tropicals, en boca té una bona entrada, molta frescor i les pessigolles del frizzante que et conviden a jugar i seguir bevent.




http://www.vinosdivertidos.es/

dilluns, 28 d’octubre del 2013

VERMUT CASA MARIOL





ASPECTE: color caoba amb tons marrons.
AROMA: a herbes com la farigola i el romaní, i a espècies com la canyella. Final lleugerament amarg amb notes de caramel.
BOCA: refrescant amb una acidesa molt equilibrada, complexa i amb una forta personalitat.

http://www.casamariol.com/ca/vermut-negre/




CALIZA







De color vermell amb reflexos brillants, dominen les aromes a fruites vermelles. En boca és càlid, equilibrat i amb un final llarg.

http://www.felixsolisavantis.com/vinos/ficha.php?c1=308&c2=312&c3=313&pr=348 



APOTEOSIS (RUEDA)





Groc palla pàl · lid, net i brillant.
Nas mitjà a fruita tropical, anisats, tènues aromes a fenc de fons i un puntet d'herba verda.
Encara que la seva entrada té noblesa, resulta bastant sec, ràpidament ensenya els seus 13 graus, en aquesta fase es mostra menys afruitat manant més les notes anisades i herbàcies que deixen un toc amarg a final de boca, té una durada curta.



http://www.cuatrorayas.org/es/vinos/do-rueda/apoteosis/



dilluns, 21 d’octubre del 2013

MÍA (FREIXENET)






El color del vi és de color vermell robí, amb un toc lleugerament blau violeta que és típic d'un jove "Tempranillo".En nas es pot olorar un veritable terreny, més notes de prunes, violetes i fins i tot taronja.En crec que és un vi ric i afruitat, amb notes de pruna i baies vermelles. És una mica picant, dolçenc i té un gust que perdura a la boca.

http://www.miawines.com/home.html




diumenge, 13 d’octubre del 2013

TWENTY TWELVE



Vista: Color vermell intens i brillant.
Nas: De gran complexitat i intensitat, amb predomini de fruits vermells, mineralitat i especiat. Interessant contrast entre frescor i calidesa que ens transporta a les costes de la Mediterrània.
Boca: Entrada àmplia i densa, amb pas amable, saborós i golositat de fruits vermells, amb una bona estructura i un llarg final afruitat.


http://es-fangar.com/125/ 

diumenge, 6 d’octubre del 2013

VINIFICACIÓ 2013-2014

Aventura vitivinícola 2013-2014, no hem fet cap entrada de viticultura ja que en principi havia estat un any fàcil, havíem esquitxat com cada any i la vinya estava impecable, emperò a principis de setembre va fer unes plogudes i ens va pegar brothytis i l'any al final es va complicar, vam veremar dia 5 d'octubre amb la meitat de producció perduda i amb el raïm molt tocat.

Per tant canvi de plans, aquest any volíem fer un negre amb criança, fruita molt madura... però degut al mal estat del raïm intentarem fer un rosat amb poc contacte amb la pell, capolarem i de seguida premsarem!!!
Aquí teniu a part de l'equip, el meu fillol i el meu sogre, a banda de la meva esposa, el meu pare i jo mateix!!! Però sorpresa, el raïm està molt madur o fins i tot sobremadurat i així com els altres anys ens quedava un color rosa pàl.lid, aquest any és un color molt més obscur!! Farem una vinificació com si fos un rosat i ja veurem que surt!!!

El most resultant intentam deixar-lo el més net possible, deixam dins depòsit d'acer inoxidable, sulfitam a dosi un poc més alta (9 grams per hectòlitre) degut a l'estat del raïm, 2 dies de maceració a 10º, un dia d'atemperament fins als 16º i al quart dia sembram llevadures i a veurer-les venir!!!
Aquest any ens hem proposat controlar l'acidesa, per això hem tengut l'ajuda d'uns companys, sobretot d'en Toni Llaneras de Llucmajor, que ens van analitzar el most, aquest és el resultat:
PH 3,48; 5,1 GRAMS DE TARTÀRIC PER LITRE; 1101 DE DENSITAT (equival a uns 14º d'alcohol probable).
A partir d'aquí intentarem cercar uns 6 grams de tartàric per litre i en teoria ens baixarà el PH 0,2-0,3 punts i per tant ens quedaria al voltant de 3,3, baixarem l'acidesa total, fent així el vi més llaminer...
AUTÈNCTIC VI DE PORTASSA (CAN MEMEC)

Continuarà...
El vi ha anat realitzant la fermentació alcohòlica, creim que va acabar dia 1 de novembre, el vam tapar i dia 15 de novembre el filtram per llevar impureses i separar-lo de les lies mares...
Dia 27 de desembre el vam tramelsar i va tenir encara bastants de baixos, vam afegir 2.5 grams de sulfit per hectòlitre (com cada vegada que el tramelsam) i ara el deixarem reposar fins a mitjan març on ja farem la darrera filtrada abans d'estabilitzar i embotellar.
Bones sensacions amb el tast, cotinua amb un color massa obscur per ser un rosat, massa pobre per a un negre, per tant es quedarà amb un "clarete" com tota la vida s'ha fet a Mallorca. Destaquen flaires de camamil.la en nas. Vam embotellar quatre botelles per presentar al concurs del poble però encara no tenim decidit si hi participarem!










dijous, 3 d’octubre del 2013

ALZANIA FINCA LA MONEDA





Intens de capa, grana fosc.
En nas és complex, mostrant notes balsàmiques, especiades i fruits vermells madurs, d'acord el vi
obre a la copa.
Boca untuosa i elegant.
Llarg i envoltant, mostrant frescor i vivesa alhora.


http://www.alzania.es/en



8A MIL GRACIAS


Aquest vi sorprèn pel seu color, profund i violeta. Al nas apareix el caràcter reductiu de la varietat Graciano, necessita respirar i airejar pel que decantar sempre és una bona opció. Conforme el vi comença a respirar, apareixen notes minerals, fruits negres molt madurs i pebre blanc. Vi molt complex. En boca és una explosió d'aromes, conjugats amb uns tanins suaus i agradables que conviden a beure per segona vegada.

http://www.bodegasochoa.com/ 

PATXARAN CASOLÀ PORRERENC

Hola blocaires! en una altra entrada vam anotar la recepta de patxaran i ens vam decidir a fer-ne, però a la mallorquina i a la porrerenca!!!
Recepta:
- 2 litres "anisete" mallorquí, anís dolç!!!!
- 500 grams d'aranyons (de porreres)
- 15 grans de cafè torrefacte (han de ser senars)
- 6 flors de camamil.la

Ara un màxim de 6 mesos de maceració, de tan en tan una remanada i en principi ja està!!!!!
Dia 27 de desembre vam llevar les restes de camamil.la, canyella i els aranyons, el vam deixar un altre cop dins el barral i la intenció és deixar-lo un cert temps per si hi ha impureses es vagin als baixos del barral. Haurà estat tres mesos en maceració, tal vegada poc temps però aquest any ho hem volgut provar així, tal vegada ha quedat un poc massa dolç però el color és espectacular!!!
A tastar, i l'any que ve, si escau, a millorar!!!!!!

dimarts, 1 d’octubre del 2013

ELABORACIÓ DE VERMUT CASOLÀ


Una cosa similar al nostre vermut, ja era elaborat per Hipòcrates amb fins medicinals.
La paraula vermut, ve de l'alemany wermut, que significa donzell, ingredient amb el qual s'elabora l'absenta.
El vi aromatitzat amb flors i herbes ha existit des de l'antiguitat, però el vermut, tal com el coneixem avui, neix al S XVIII al Piemont, concretament a Torí, el primer a comercialitzar va ser Giusseppe Carpano.
El vermut és una barreja de diverses herbes i flors, en què sempre s'inclou absenta, cada casa té la seva fórmula secreta.
La majoria d'aquests ingredients es troben als Alps, d'aquí la forta tradició de vermut a Itàlia i França.

El vermut original s'elaborava amb vi blanc, el vermut vermell procedia d'afegir sucre caramel · litzat.
Actualment, moltes fórmules elaboren el vermut blanc amb vi blanc i el vermut vermell, amb vi negre.
Hi ha tants vermuts com fórmules, aquesta composició la vaig aprendre el cap de setmana a Apunto, llibreria i escola de cuina a l'emblemàtic barri de Chueca, a Madrid:

- 1 l de vi blanc o negre

- 1/4 cullerada sopera d'absenta

- 1/3 barra de canyella

- Pela d'1 llimona i d'1 taronja

- 1/2 cullerada cafè de flor de saüc

- 1 cullerada sopera de cardamom verd

- 1 cullerada de cafè de centaura major

- 1/2 cullerada de cafè de genciana

- 3 cullerades soperes de sucre


S'introdueixen les herbes i flors en una gasa i es deixen macerar en el vi al voltant d'un mes. El recipient s'ha de guardar tapat, en un lloc fosc i sense humitat.
Una vegada que s'aconsegueix el vermut, es retiren les herbes i se li afegeix el sucre.

Cal tenir especial cura amb la dosi d'absenta perquè dóna molt gust, però no es pot prescindir d'aquesta herba perquè és la base del vermut.
Els vermuts que vam provar al Apunto, tenien una olor fantàstic, però eren massa fortes, sabien en excés absenta. Suposo que és preferible provar a elaborar-lo amb poc donzell i, en tot cas, afegir una mica més si ens hem quedat curts i anar provant com evoluciona la maceració.
L'elaboració de vermut, l'explico aquí més com a dada curiosa, ja que hi ha magnífics vermuts comercials i crec que molt difícil arribar a aquest nivell a casa doncs, entre d'altres coses, la majoria porta també envelliment en bóta.
Com a dada curiosa, comentar que el bíter (de l'anglès, amarg) fou elaborat per primera vegada a finals del S. XIX a Milà per Gaspare Campari.
Tant Campari com Carpano, són dues marques de reconegut prestigi avui dia per consumir a la "hora del vermut", sí, va ser tal l'acceptació d'aquestes begudes fa uns anys a l'hora de l'aperitiu que avui dia anar a fer el vermut , admet prendre un vi i fins una Coca Cola.

dilluns, 30 de setembre del 2013

LA ATALAYA

Vista: Color vermell picota, cobert.
Nas: Aromes de fruita madura, móres, herbes Aromàtiques. Notes i florals herbals.
Boca: Carnós, agradable i fresc. Tanins vigorosos.

http://www.orowines.com/



divendres, 27 de setembre del 2013

PETIT HIPPERIA



Afruitat i fresc amb notes balsàmiques, en boca volum, estructura, mantenint la frescor, amb un torrat final que el fa allargar i que convida a beure. És un vi senzill, agradable i fàcil de beure.

http://www.vallegarcia.com/

A MANO

És un vi modern, fàcil de gaudir i impactant i lleugerament fresc. La seva gran virtut, però, és una fantàstica relació qualitat-preu, que dóna el millor de si. Vermell picota fosc amb viu vora violaci. Aromes de fruits negres assaonats, cacau, florals (violeta) i balsàmics, sobre fons fumat. Saborós, fresc, amb agradable protagonisme de la fruita en boca, equilibrat i carnós. Evoca les fruites silvestres en el seu postgust.

http://www.bodegamanoamano.com/