dissabte, 9 de gener del 2016

VISITA A LES BODEGUES MAURO (VI DE LA TERRA DE CASTELLA I LLEÓ)



Dins el marc de la GP9, viatge gastronòmic que fan cada any uns companys de Llucmajor i en el que l'any 2014 ens hi vam afegir per primer cop, vam visitar dues bodegues dins el territori de Castella i Lleó, nosaltres teníem base a Valladolid. La primera bodega que vam visitar va ser Bodegues Mauro, tot seguit en teniu l'enllaç per si voleu consultar alguna cosa a la pàgina web del celler:
http://www.bodegasmauro.com/
Com a curiositat dir que pertany al mateix grup la Bodega San Román de la DO Toro, no la vam visitar però durant el viatge vam provar els seus dos vins: el San Román i el Prima. Adjunt enllaç:
http://www.bodegasanroman.com/
Tot seguit adjunt les notes de cata dels tres vins que tenim al nostre bloc:
MAURO: http://ralfilauren.blogspot.com.es/2014/11/mauro.html
SAN ROMÁN: http://ralfilauren.blogspot.com.es/2014/11/san-roman.html
PRIMA: http://ralfilauren.blogspot.com.es/2014/11/prima.html

Passem a descriure la visita a la bodega. En primer lloc cal dir que va ser una visita bastant ràpida però la senyoreta que ens va guiar ho va fer a la perfecció, no vam poder estendrer-nos gaire ja que vam arribar amb retard i teníem hora per dinar.
En primer lloc em va cridar l'atenció que aquesta prestigiosa bodega no estigués baix el domini de la DO Ribera de Duero. Ens van explicar que ells volíen utilitzar la varietat Sirà dins el seu coupage i la DO no els deixava i per això no hi estaven dins, cosa curiosa, la DO és molt proteccionista amb la varietat Tinto Fino.
Adjuntam una foto de la sala de cata:

 Llavors vam visitar les demés dependències, sales de fermentacions, sala de criança... adjunt algunes fotografies:

El vi va ser espectacular, l'atenció excel·lent, però com hem dit la visita va ser curta i no vam poder aprofundir. La sensació és que hi havia una feina exhaustiva en vinya, una perfecte selecció del raïm i esclar al final un producte espectacular. Cal dir que només vam provar el Mauro però que els altres vins de la bodega, el Mauro VS (Verema Seleccionada) i el Terreus, de més alta gamma, deuen ser un vins impressionants.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada