dimarts, 3 de març del 2015

BODEGUES JA CONEGUDES EXPERIÈNCIES VEREMA PALMA 9/03/2015


La imatge d'aquesta entrada serà la d'un brot de pi que antigament indicava que el celler que la penjava a la façana ja disposava de vi novell. No té res a veure amb la temàtica de l'entrada però ens feia il·lusió.
En aquesta entrada hi anotarem bodegues que ja hem tastat algun dels seus vins, que visiten l'EXPERIÈNCIES VEREMA PALMA 9/03/2015, però que ens agradaria provar-ne algun altre ja que ens van encantar els ja provats!

Començarem amb un vi del Grupo Artevino, grup amb una sèrie de bodegues a les zones de TORO i RIBERA DEL DUERO, hem provat el VETUS (DO TORO) i tenim encomanat el PRUNO (DO RIBERA DEL DUERO), aquest últim de la Finca Villacreces, està a la llista de Parker i amb molt bona puntuació sobretot tenint en compte el seu preu, menys de 10 euros, ens agradaria provar el top gama de la bodega que és el FINCA VILLACRECES.
De GIL FAMILY STATES, n'hem provat alguns de les diferents bodegues que tenen repartides per tota la geografia espanyola, l'HONORO VERA, el JUAN GIL 12 MESES, EL CLIO... però sempre són vins de qualitat i en tenen tants que segur que algun altre en podríem provar, ens han atret alguns dels blancs que fan ja que no n'hem provat cap.
De la gent d'Atlantic Terroirs hem catat l'ABADIA DE GOMARIZ negre, són coneguts per fer vins negres a zones de Galícia on són més representatius el blancs, i tal vegada aquesta seria una bona oportunitat per provar els seus blancs o un top gama dels negres.
D'aquest grup amb una sèrie de bodegues hem provat el QUINTA DE TARSUS (DO RIBERA DEL DUERO) I L'AZPILICUETA (DO RIOJA), aquest darrer és el vi més ben valorat a WINEISSOCIAL, aquests dos són uns grans vins i per tant és possible que aquest grup de bodegues pugui tenir alguna joia que no coneixem... fan molt bona pinta el blanc i el rosat d'Azpilicueta.
D'aquesta bodega hem tastat del BORSAO BARRICA i el trobam excel·lent relació preu-calitat però ens agradaria provar algun vi de més alta gama.

Aquesta per nosaltres és la bodega que més ens atreu, ens encanta el personatge d'en Raül Bobet i els seus vins, fa poc vam tastar un Ferrer Bobet però és aquest, el seu projecte personal, el Castell d'Encus el que més ens emociona. Hem provat el QUEST i ens agradaria provar qualsevol dels seus vins, un blanc que tengui la varietat Semillon i poder experimentar la frescor i acidesa de l'altura de la zona on han estat elaborats, els Pirineus. Com a debilitat que tenim per la varietat Sirà també ens agradaria provar el THALARN i veure com es comporta aquesta varietat en altura.
Fa poc vam veure una entrevista a Verema amb en Raül i ens va cridar l'atenció el comentari que ell va anar a cercar en altura frescor i acidesa, per adaptar-se als gusts del nou consumidor que cerca vins amb menys estracció i més complexitat de caire subtil i no tant en potència... i ens agradaria demanar-li que creim que les varietats mallorquines s'adapten molt bé a aquestes noves característiques del mercat.
D'aquesta bodega navarresa hem provat el PINOT NOIR però té molt bona anomenada en CHARDONAY i ens faria ganes provar-lo.
D'aquesta bodega del gup González-Byas hem provat i volem destacar el FINCA CONSTANCIA PARCELA 12, monovarietal de la varietat GRACIANO que ens va encantar.
Aquesta és la bodega que fa l'únic vi que hi ha sempre a casa, dels pocs que repetim i que guardam per ocasions especials... ...HABLA DEL SILENCIO és el nostre vi. N'hem provat d'altres de la bodega en teoria de més alta gama i no ens han agradat tant però tal vegada seria una bona oportunitat per tastar-ne algun altre i comprovar si ens agrada més.
D'aquest celler hem provat el seu vi blan, LES AMELERS, garnatxa blanca, impressionant... voldríem tastar alguns dels seus vins negres que segur que són excel·lents.

D'aquesta cooperativa n'hem provat un que ens va encantar, uns dels millors vins bancs que hem provat mai: MISSENYORA; un altre oportunitat de tastar vins de la mateixa bodega.
D'aquesta bodega hem provat el seu vi emblemàtic però en fan d'altres i sobretot el cava, que tot i no agradar-nos gaire el cava, si és tant bo com el vi seria interessant experimentar les seves pessigolles.

Som uns autèntics enamorats dels vins d'aquesta bodega, n'hem provat alguns però esteim molt endarrer de provar el seu SALITRE, monovarietal de GARNATXA TINTORERA, una varietat que esteim interessants en apreciar per primer cop, una varietat amb molt de cos, fruitositat, carnositat i sobretot amb un color molt més pronunciat que les demés.
D'aquesta bodega hem tastat el PUNTO ERRE TINTO, el seu vi realitzat amb maceració carbònica però tenc la sensació que la resta de vins són interessantíssims.

D'aquesta bodega que vam visitar fa molt de temps hem provat el seu vi més emblemàtic, el TIO PEPE, però darrerament ens esteim interessant pels vins de JEREZ, hem provat manzanillas i finos però en queden molts d'altres: amontillado, palo cortado, oloroso, pale cream, medium, cream, mostatel i Pedro Ximenes. Tal vegada serà una bona oportunitat de provar-ne algun.
Ens encanta el criança d'aquesta bodega, sobretot en relació preu-calitat, ens agradaria provar el reserva.
De bodegas LAN n'hem tastat alguns però voldríem destacar el LAN A MANO, seria interessant tornar a provar-lo però no crec que tenguem temps, així mateix passarem per l'estand per veure si hi ha alguna novetat o sorpresa...

D'aquesta bodega hem provat el seu vi més emblemàtic amb el mateix nom, ens va agradar però ens atreu més l'aposta més arriscada i juganera de la bodega, els cosins Pérez, sí l'emblemàtica família afincada al Priorat, de segur que vos sonen noms com Raúl Pérez i Sara Pérez... aquesta línia més "entremaliada" que ha donat vins etiquetats com LES COUSINS, i vins com sobretot L'INCONSCIENT...

Volem acabar amb la única bodega mallorquina de la que hem provat vins, de bodegues nadal i tianna negre no n'hem provat cap. Aprofitam per reivindicar que trobam que hi ha poques bodegues locals, de cent només haver-n'hi tres i ser a Palma la trobada, ens pareixen poques, seria una bona oportunitat per mostrar a distruibuidors, restauradors... els nostres vins i sobretot al consumidor final, sobretot si ve gent de fora, les nostres varietats autòctones, l'adaptació de les nobles al clima i terroir de l'illa...
En Miquel Gelabert és un perfecte exponent d'aquesta idea de treball de varietats autòctones i de l'adaptació d'altres a les nostres contrades, hem provat el seu VINYA DES MORÉ de la varietat PINOT NOIR, no molt fàcil de trobar a les illes. També va ser pioner en recuperació de varietats autòctones com la gorgollassa i té un vi blanc que conté una varietat mallorquina que desconeixem, la JAUMILLO que ens encantaria provar.

Després hi ha una sèrie de vins que hem provat i que són els únics que elabora la bodega, ens han agradat moltíssim però evidentment no anirem a tastar ja que dedicarem el temps a provar-ne de nous; emperò volem destacar-ne la seva qualitat.
Aquests són els següents: FILLABOA, QUINTA COUSELO,
Llavors també volem dir que hi ha grans bodegues o grups empresarials que hem provat els seus vins però que al ser bodegues molt majoritàries, amb un vi molt representatiu i que hem begut, la veritat és que tot i ser grans vins ens decantarem per centrar-nos en bodegues més petites, que treballin amb varietats més localitzades, amb un procés més artesanal, diferenciat... de totes formes volem destacar-les, seria el cas de les següents bodegues: MARQUES DE RISCAL, PROTOS, RAMÓN BILBAO, TORRES, VIÑAS DEL VERO, BARÓN DE LEY, BERONIA, MURVIEDRO Y CODORNIU.

És evident que no podrem tastar tot el que tenim intenció però hem volgut fer aquestes reflexions i sobretot fer una mica de memòria dels vins tastats i de les bodegues que coneixem, en una altra entrada deixarem constància de les bodegues que ens agradaria conèixer i tastar els seus productes.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada