dilluns, 9 de març del 2015

BODEGUES QUE MÉS ENS ATREUEN DE L'EXPERIÈNCIA VEREMA PALMA 2015


Una vegada presentada l'EXPERIÈNCIA VEREMA de dia 9 de maig de 2015 a Palma, una vegada fet el buidatge de bodegues que ja hem provat i que trobam interessants però que gairebé segur que no tendrem temps de tastar... ara només ens queda fer un buidatge de prioritats, conscients de la impossibilitat de tastar-los tots, tractarem d'establir un cert ordre i uns objectius ben clars. Però de ben segur que sortiran sorpreses i vins i bodegues que no haurem marcat seran tastades de bon grat...
No seguirem un ordre alfabètic sinó com ja hem dit serà purament per interés...
1.- CASA ROJO
No coneixem cap dels seus vins però ens encanta com vénen el seu producte, aquest és un grup de diferents professionals i de diferents camps però amb un nexe en comú: la passió pel món del vi. A partir d'aquí es mouen per diferents localitzacions i aconsegueixen vinyes singulars per fer vins particulars, amb noms tan suggerents com: MAQUINON (PRIORAT), MACHO MEN (JUMILLA), THE INVISIBLE MAN (RIOJA), ALEXANDER VS. THE HAM MACHINE (RIBERA DEL DUERO), EL GORDO DEL CIRCO (RUEDA) I LA MARIMORENA (ALBARIÑO). Com podreu veure són una gent que cuida molt la imatge del producte i la nostra intuició ens diu que és una d'aquesta gent que si són sensibles per cuidar el continent segur que ho són cuidant el contingut: el vi.
 2.- 2 AMIGOS


Interessant projecte internacional amb raïm gallec, típic Albariño complementat amb Treixadura, Godello i Loureiro.

3.-  CAN RAFOLS DELS CAUS.

El seu vi EL ROCALLÍS ens pareix interessant, sobretot per la varietat INCROCCIO MANCINO que ens pareix una varietat molt expressiva i difícil de trobar en vins distribuïts a les illes.

4.- CELLER PIÑOL
El seu vi a base de la varietat MORENILLO, el FINCA MORENILLO negre ens resulta atractiu ja que ens encanta provar varietats localitzades, autòctones... en aquest de la TERRA ALTA.

5.- CELLER CAPÇANES.

Fa temps que volem provar un monovarietal de CARINYENA, en aquest cas aquest celler en fa un: 2 PÁJAROS CARIÑENA...

6.- DOMINIO DE PUNCTUM.

Ens atreu la biodinàmica i aquesta bodega n'és un exemple, és una bona oportunitat per provar aquest tipus de vins que tot i cada vegada ser més comuns al mercat encara no són fàcils de tastar.

7.- ABADAL.
Bodega que ens encanta, treballa varietats molt exteses però també d'altes més poc comunes, per exemple la CABERNET FRANC i sobretot més localitzades i autòctones: MANDÓ, SUMOLL... i sobretot la PICAPOLL, varietat blanca que ens fa ganes provar amb el seu vi anomenat AUTÒCTON.

8.- ABADÍA RETUERTA.
Bodega molt ben valorada de la Ribera del Duero, és una bona ocasió per provar els seus vins més desconeguts ja que la seva SELECCIÓ ESPECIAL és molt conegut i fàcil de trobar per aquí, però té vins de diferents pagos que ens resulten interessants.

9.- ALTO MONCAYO.
Gairebé tots els seus vins són a base de garnatxes velles, molt velles, és una varietat que ens encanta i aquesta bodega està molt ben valorada per diversos crítics, entre ells en Robert Parker i la Guía Peñín.

10. BODEGAS HISPANOSUIZAS.
Bodega d'una zona bastant desconeguda per nosaltres, DO UTRIEL-REQUENA que ens resulta interessant, sobretot per poder provar una varietat típica de la zona: LA BOBAL i el seu vi anomenat BOBOS 100% BOBAL.

Finalment volem dir que aquesta seria una petita selecció del que ens agradaria provar de bodegues que no coneixem, juntament amb vins de bodegues que ja coneixem però que tenen productes que no hem provat i ens agradaria fer-ho. De totes formes anam amb més gent i haurem de consensuar els tasts i també la mateixa trobada ens anirà guiant...
Conclourem dient que ens agrada la improvització però com podeu comprovar per a nosaltres la millor improvització és aquella perfectament programada.
A disfrutar de l'experiència i llavors en una nova entrada ja anotarem el que haurem pogut tastar.
Continuarà...


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada