diumenge, 11 de març del 2018

TAST 2 CONFRARIA D'AMICS DEL VI DE PORRERES



TAST 2.0
PICAT DE BOMBOLLES

Tot seguit trobareu un enllaç a un document que hem anat elaborant amb informació del tast abans esmentat, tot allò que hem trobat interessant sobre el món dels vins escumosos, des del Vinum Titillium dels romans, la cita de Virgili a l'Eneida sobre els Spumante, la referència de Francesc Eiximenis a la seva obra Lo Crestia als vins Frizants, el possible origen dels vins escumosos al cau de boters anglesos al segle XV, els primers ancestrals a Limoux, Pierre Perignon com a "pare" del Champagne, aquest naixement es va produïr gràcies a la millora en l'elaboració de les botelles de vidre, aquest fet és atribuït a Kenelm Digby, pirata aristòcrata, vidrier... que cercant el pols simpàtic per curar ferides va millorar la composició i el procés d'elaboració del vidre, la importància del suro ibèric... totes aquestes coses i moltes més trobareu al següent enllaç.


https://docs.google.com/document/d/1CihlrVf8kEqQI8zrZRPB_WZDXECYKqbX4oU_dImTqJQ/edit?usp=sharing


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada